Heeft u last van kloven?

Feit & advies

Eelt onder de voeten en hielen is een natuurlijk verschijnsel. Het beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Veel mensen hebben last van overmatige eeltvorming en een droge huid. Hierdoor kunnen hielkloven ontstaan. Het eelt kan barsten door een constante (verhoogde) druk op de hielen tijdens het lopen. Als het eelt barst ontstaat er kloven. Deze kunnen zeer pijnlijk zijn, ze kunnen gaan bloeden en zelfs gaan ontsteken.

Hoe ontstaan kloven?

Kloven ontstaan door een staand beroep, overgewicht, het dragen van sEelt en kloven Voetje voor voetjelippers, het negeren van een droge huid en overmatig eelt, een afwijkende voetstand, diabetes of ouderdom.

Behandeling van kloven

Heeft u last van kloven?  Daar kan ik u mee helpen. In de salon is alle apparatuur aanwezig voor het pijnloos behandelen van kloven. Maak direct een afspraak.

Wat kunt u zelf doen?

Wees alert op een droge huid en eeltvorming rondom de hielen.

Neem dagelijks een voetenbad met voetbadzout  en vijl de hielen met een goede voetvijl. Te veel vijlen is af te raden want dit kan juist het openbarsten van de kloven veroorzaken. Nadat de kloven zijn verwijderd kunt u de voeten verzorgen  met een goede klovencrème. Dit werkt het best  ’s nachts, dan heeft de crème de tijd om in te trekken en zodoende de huid te voeden.

Na een aantal dagen voelen de hielen al zachter. Het is dan raadzaam om de voeten te blijven verzorgen met een voetencrème of een voetenschuim met een hoog ureumgehalte. Dit voorkomt eeltvorming/klovenvorming. Als het eelt eenmaal zachter is, kan er volstaan worden met het nemen van twee keer per week een voetenbad.

Zorg voor het dragen van goed schoeisel. Vooral slippers zijn vaak de oorzaak van het ontstaan van kloven. Door af te wisselen met een stevigere zomerschoen worden veel problemen voorkomen.

Toch een ontsteking?

Als de kloven erg diep zijn en bloeden bestaat de kans dat deze gaan ontsteken. U herkent een ontsteking aan roodheid, pijn en/of een gezwollen huid. Er kunnen vochtige wondjes met pus ontstaan. Neem in dat geval contact op met uw huisarts.

In de salon zijn diverse producten te koop die u nodig heeft voor het behandelen van de voethuid met kloven.

Wilt u advies of een afspraak maken?

Maak een afspraak | Medisch pedicuresalon Voetje voor voetje